Scalda

Contactgegevens

Adres
Vlietstraat 11a
4535 HA Terneuzen

Website
https://scalda.nl/

Contactpersoon
Arjan Wisse, teamleider
awisse@scalda.nl
0113-558000

Afbeelding volledige breedte

Over Scalda

Scalda is een school voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneneducatie. Scalda verzorgt toegankelijk en veelzijdig onderwijs.

Onze visie: kwaliteit vanuit onze waarden

Wij geven onderwijs met persoonlijke aandacht en betrokkenheid. We helpen onze studenten niet alleen een echte vakvrouw of –man te worden, maar helpen ze ook bij hun persoonlijke ontwikkeling.

We streven naar duidelijkheid. Onze studenten krijgen van bevlogen medewerkers in een prettige, gestructureerde en mensgerichte omgeving de aandacht en begeleiding die ze nodig hebben.

Door de veelzijdigheid van ons onderwijs hebben onze studenten veel keuzemogelijkheden.      

Wij versterken ons onderwijs door samen te werken met regionale bedrijven, instellingen en overheden, wat leidt tot gezamenlijke trajecten waar studenten, medewerkers, werkgevers en andere belanghebbenden trots op kunnen zijn. Door samenwerking houden we ons onderwijs voor studenten met uiteenlopende achtergronden en ondersteuningsvragen toegankelijk.

Bij de opleiding Kindprofessional (Medewerker Kinderopvang, Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker, Onderwijsassistent) geven we vorm aan de kernwaarden door studenten de mogelijkheid te bieden met twee diploma’s uit te stromen, zodat ze goed kunnen functioneren in een IKC. Tijdens de opleiding werken ze aan beroepsgerichte opdrachten, die in samenwerking met het werkveld tot stand gekomen zijn. De studieloopbaancoach geeft samen met betrokken docenten sturing aan persoonlijke ontwikkeling en de studieloopbaan van de student. Tijdens zijn opleiding kan de student rekenen op maatwerk, versnellen en vertragen is geen probleem.

Binnen de opleidingsschool Zuidwest hopen we op een constructieve samenwerking met studenten en docenten van het HBO, om samen een doorlopende pedagogische en onderwijskundige visie vorm te geven.​​​​​​​​​​​​​​