Aan het woord​​​​​​​

Opleidingsschool Zuidwest wordt gedragen door een breed netwerk aan partners. Hier lees je waarom zij geloven in praktijkleren en onze samenwerking. 

Afbeelding volledige breedte

"Het opleiden doen we nu echt samen. Met bijna alle scholen in de regio. Dat komt de kwaliteit van het onderwijs ten goede en zorgt voor een eenduidige
kwaliteit voor de toekomstige onderwijsprofessionals."


Agnes Hieminga, schoolopleider

Opleidingsschool-24-1280x580
Opleidingsschool-10-1280x580

"Met hun frisse ideëen, creativiteit en oplossingen vanuit de huidige tijd, nemen de toekomstige onderwijsprofessionals ons als school mee in het nieuwe leren. We hebben baat bij hun visie op onderwijs.
Ik hoop dat de opleidingsschool er voor zorgt dat we onze toekomstige collega's behouden voor het prachtige vak van leerkracht."


Chris Dingemanse, schooldirecteur

"De opleidingsschool onderscheidt zich doordat je binnen een persoonlijke omgeving kunt werken aan je leertraject. We kennen alle studenten bij naam.  Daarmee waarborgen we de kwaliteit.
En we bieden garantie voor de toekomst: je komt op een goede werkplek in het onderwijs."


Emmy de Kraker, voorzitter curriculumcommissie ​​​​​​​

DSC_4432
Opleidingsschool-5-1280x580


"Met de opleidingsschool bieden we kwalitatief een hele goede opleiding aan. De onderlinge samenwerking tussen het primair onderwijs en de opleidingsinstituten zorgt voor kruisbestuiving en verrijkt het onderwijs als geheel."​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


John Dane, Voorzitter raad van bestuur HZ University of Applied Sciences


"Samen met instituutopleiders en leerkrachten in het werkveld werken de studenten in een professionele leergemeenschap. Daar koppelen ze theorie en praktijk aan elkaar. We zien dat dat de meest effectieve werkvorm is om tot innovatie en verandering te komen.
Naast dat het onze toekomstige onderwijsprofessionals enorm helpt, creëert de leergemeenschap doorlopend leren en ontwikkelen bij de professionals in het werkveld."


Ad Vis, voorzitter bestuurlijke adviesraad

Opleidingsschool-20-1280x580