Lithora

Contactgegevens

Adres
Wevershoek 2
​​​​​​​4301 BN Zierikzee

Website
www.radarscholen.nu 

Contactpersoon
Christine Visser
cvisser@radarscholen.nu

0111 412937 (ma t/m do). 

Afbeelding volledige breedte

Over Lithora

Lithora, kindgericht onderwijs op Schouwen-Duiveland en Tholen

De vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs op Schouwen-Duiveland en Tholen. Per 1-1-2023 is Radar gefuseerd met VPCO Tholen en dragen we de naam Lithora.

Onze kernwaarden zijn: betere wereld; samen & verbinden; zorgzaam; uniek; veiligheid en uitdagen       

Elk kind is uniek, met zijn eigen talenten, kennis, vaardigheden en kansen. Die kansen zijn het uitgangspunt in ons onderwijs. Dat betekent dat ons onderwijs ten dienste staat van een optimale ontwikkeling van elk kind. Dit betekent dat we voor elk kind een passend aanbod hebben en zorgdragen voor een ononderbroken ontwikkeling. We houden daarmee zoveel mogelijk rekening met de behoeften, de interesses en leerstijl van het kind. Wij noemen dit Kindgericht Onderwijs. Hierin maken wij gebruik van vormen van gepersonaliseerd leren en zetten ICT slim in.  De leerlingen ontwikkelen vaardigheden die horen bij de 21e eeuw.

Het kind wordt door ons vooral zelf betrokken op het eigen leerproces en blijft er daardoor eigenaar van. Er is sprake van vormen van samenwerkend & coöperatief en onderzoekend leren waarin wij meta-cognitieve vaardigheden stimuleren. De leerkracht is de mentor en coach en zorgt voor een wisselwerking in de regie op het leerproces tussen het kind en de leerkracht zelf.