Start tweede jaar Opleidingsschool Zuidwest

Op dertien september dit jaar vond er een bijzondere start plaats van het tweede jaar van de Opleidingsschool Zuidwest. Instituutsopleiders, schoolopleiders en aanstaand leerkrachten uit jaar 1 en 2 ontmoetten elkaar op de HZ in Vlissingen. Toch bijzonder dat "het" basisonderwijs in Zeeland, Goeree en West-Brabant op één dag op één locatie allemaal samenkomt. De dag begon met een prettig weerzien tussen de instituuts- en schoolopleiders. Net alsof ook zij in een nieuwe klas zitten werd er meteen gezocht: met wie werk ik dit jaar samen? "Hé, wat leuk! Zitten wij samen in een leerteam?" "Zullen we nummers uitwisselen?".

Na een positief openingswoord door de opleidingscoördinator van de pabo, Rinke Dellebeke, en de directeur van het domein Health, Education en Wellbeing van de HZ (Frank Rothuis) konden we aan de slag. Alle opleiders en aanstaand leerkrachten gingen naar hun eigen lokaal om daar het leerteam te ontmoeten. Het geroezemoes in de gangen van de HZ steeg tot pre-corona niveau en de wangen van onze aanstaand leerkrachten leken soms koortsige temperaturen uit de stralen. We startten natuurlijk zoals altijd met de check-in en verder was er tijd voor kennismaking, de tweedejaars deelden hun ervaringen (wat een stappen hebben ze gemaakt!) en praktische zaken werden afgestemd: op welke school komen we samen? Wie begeleidt wanneer?

Aan het einde van de middag stroomden de gangen van de HZ weer leeg maar de energie bleef hangen: de energie van samenwerking, afstemming, transfer en passie voor het onderwijs en onze leerlingen. Wat een fijne start, op naar een inspirerend studiejaar!