Perspecto

Contactgegevens

Adres
Markt 1
​​​​​​​4571 BG Axel

Website
https://www.ogperspecto.nl

Contactpersoon
Ellen van Gremberghen

ellenvangremberghen@ogperspecto.nl
 
0114-690492

Afbeelding volledige breedte

Over Perspecto

Onderwijsgroep Perspecto is een regionale onderwijsorganisatie in Zeeuws-Vlaanderen. Wij zijn een samenwerkingsverband van scholen voor Openbaar, Rooms-Katholiek en Protestant-Christelijk onderwijs. Onze scholen bevinden zich in de gemeenten Terneuzen en Hulst.

Perspecto staat voor:

“Onderwijs met ambitie”

Onze ambitie is onze drijfveer, het geeft ons richting. Ambitie die we samen vormgegeven hebben. Met onze medewerkers, met onze toezichthouders, met onze partners. Want om onderwijs met ambitie te maken hebben we iedereen nodig, dat maakt het voor ons de moeite waard.

Leidend in ons handelen is ons mensbeeld:

“Iedereen mag er zijn, iedereen doet ertoe en iedereen wil een bijdrage leveren”

We gaan ervan uit dat iedereen een bijdrage wil leveren naar beste kunnen. Voordat we oordelen zijn we verwonderd en gaan we in dialoog.

De basis van onze manier van werken wordt gevormd door drie elementen: ambitie, eigenaarschap en intrinsieke motivatie. Centraal in onze manier van werken, het kan niet anders, is het onderwijs. Want op school, daar gebeurt het!

De kinderen die aan ons worden toevertrouwd zijn, als ze het basisonderwijs verlaten, klaar voor hun volgende stap en zijn voorbereid om te kunnen functioneren in onze complexe wereld. Ze zijn in staat om zichzelf verder te ontwikkelen. Wij hebben een bijdrage geleverd door hen meer bewust te maken van hun talenten en hebben hen geleerd hoe ze deze verder kunnen ontwikkelen.

Onze scholen krijgen veel ruimte krijgen om hun onderwijs in te richten en hun eigen organisatie vorm te geven. Wanneer we samen sterker zijn, doen we het samen.